08 November 2013

Vacation13


" I think 
togetherness 
is a 
very important 
ingredient 
to a 
family life " 
- Barbara Rush

So well i have a week of mid sem break since last week on friday. And we have planned to go for a vacation. Hmm tak jauh pun. Negeri jiran, Melaka :)
Along was planned to go to wonderland. Lagipun, K.Elyn ada kenduri potong jambul kt kampung dia which is Lendu, Melaka. So senang kan. Tak jauh sangat. 

A very first day, 


we went to Lendu. Rumah sedara mara sebelah K.Elyn. Arrived at 3pm i think. Makan-makan then pergi tasik belakang rumah. Then pergi kebun. Pergi lahh jalan2 masuk hutan sikit, haha. Kekonon adventurous lettewww. Bhahaha. Padahal pakai sandal. Pastu ada tanah lembik, hambik kau terjerlus kaki dlm tu. Penuh selut kt kaki. But i am happy for that bcs before this i have no experience with this thingy selut, lumpur, sawah padi, and scenery far from a noise city. Jgn ckp pasal plkn lah, sebab kt plkn kaki aku mmg wanted kot -.- Sampai 8 ekor lintah hisap darah aku. Errrr. 

Then we went to check in at homestay but unfortunately the condition of the house was so not satisfied. Bayangkan, tv pun tak boleh bukak. Dah lah malam tu ada live bola pahang vs kelantan. Dah lah pulak tu family aku memang gila nak tengok bola punya. Haihh. So, move on check in at Puteri Resort. Kt area bandar. And malam tu, berkumpul kt bilik ibuayah, makanan utk dinner dh siap beli tinggal hadap nak jerit dpn tv jelah tengok bola. Heheh. And we are much happy for pahang. 

So cut the craps, 
move to the second day,


Entrance of Melaka Wonderland :)


  With this two teddy


Kitorang sampai pukul 10 ghupe-ghupenye benda alah ni bukak pukul 11 nok. Grrrr. 1 jam tu kalau tau boleh pergi Taman Buaya dulu ke apa ke. Tapi cm malas nk keluar nnt ticket masuk dia kira harga lain pulak. Stay 
jelah dalam kereta. Heheh. 

Bila dah masuk, hmmm aku yg paling penakut ni pun dah rasa lali dah. Si Nuyul dok paksa aku main yg tinggi2 tuu. Mak aihh. Tapi aku ikutkan je. Memula memang jerit sampai nak keluar anak tekak, tapi bila dh lama-lama, sampai ckp dgn Nuyul, "Eh dahlah penatlah nak jerit-jerit ni" Dah mcm redha je. Haha.



With Angah


IbuAyah


Along


With K.Elyn

Puas memang puas wehh! Bayangkan dari pagi pukul 11 tu sampai lah petang pukul 3 lebih baru kitorang balik. Penat & lapar. Biasalah main air kan memang cepat lapar. Tak main air pun lapar jugak whaaattt ? Heheh. hotel kitorang dh check out, so just pi makan then semua berpecah balik. 

Hmm belum apa-apa lagi, time makan, angah dah discuss nak gi mana pulak next year. Maybe Langkawi. Maybe Krabi. Maybe Tioman. Yang penting aku dah taknak main air wonderland ke wetworld lagi. Sebab aku allergic sikit. Habis muka aku merah-merah. Pastu mengelupas. Sakit weh. Pedih. Pastu sunburn lagi. Ohoi. 

Terima Kasih Family untuk belanja wonderland ini :) 
Next vacation, harap dapat support lagi k. 
Take Care. Love each other eternally. 
041113.

2 comments:

  1. hari tu wetworld pedas cam tak allergic je :P

    ReplyDelete
  2. Still merah2 jugak kot muka aku time tu

    ReplyDelete